sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Annan jäähyväiset - L.M. Montgomery


Nimi: Annan jäähyväiset
Kirjailija: L.M. Montgomery
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 441

Annan jäähyväiset päättää L.M. Montgomeryn Anna-sarjan. Kirjailija kirjoitti sen ennen kuolemaansa ja toimitti sen kustantajalleen. Se on kuitenkin vasta tällä vuosituhannella julkaistu oikeassa asussaan.

Se on oikeastaan novellikokoelma Prinssi Edwardin saaren asukkaista ja näiden elämien nurjasta puolesta. On aviorikosta, petoksia, huijaamista ja varastamista. Novellit yhdistää toisiinsa välissä olevat Annan ja Walterin runot, joita Anna lukee perheelleen aina iltaisin.

Emmin itse todella paljon tämän lukemista muutama vuosi sitten. Kaiken takana oli ajatus siitä, että entä jos kirja ei olekaan yhtä hyvä kuin alkuperäiset ja lisäksi takakannen teksti tuntui siinä vaiheessa liian synkältä, koska ymmärsin sen ihan väärin silloin, mutta nyt päätin sitten lopulta tarttua tilaisuuteen.

Ja tykkäsin kirjasta todella paljon. Oli mukava kuulla asukkaiden ei niin puhtaasta ja sievästä elämästä, sekä näiden tarinoiden kautta hahmottaa myös mitä Blythen perheestä oikeasti ajateltiin. Tosin kirjaa lukiessa alkoi tehdä mieli lainata alkuperäiset kirjat ja palata omaan nuoruuteen. Kenties tulen sen syksyn aikana tekemään ja lukemaan sekä Annat, että Emiliat.

Suosittelen lukemaan kirjan ehdottomasti jos Annat on joskus nuoruudesaaan lukenut.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti