maanantai 14. heinäkuuta 2014

Ruusun nimi - Umberto Eco


Nimi: Ruusun nimi
Kirjailija: Umberto Eco
Julkaisuvuosi: 1980
Sivumäärä: 633

Ruusun nimi on dekkari, joka sijoittuu 1300-luvun luostariin ja sen päähenkilönä ja kertojana toimiini noviisi Adson. Hänen mestarinsa William Baskerville on kutsuttu luostariin tutkimaan siellä sattunutta munkin kuolemaa. Kunnes tapahtuu toinenkin kuolema, sekä muita hämäriä tapahtumia.

Miksi luostarin kirjasto on niin suojeltu paikka? Mitä se pitää sisällään ja kuka on murhien takana, kun munkkeja tuntuu kuolevan tuon tuostakin ja inkvisiittorikin on tulossa käymään mikä myös aiheuttaa painetta luostariin.

Minulle tuli kirjasta heti mieleen Sherlock Holmes, eikä pelkästään nimien takia, vaan myös kirjoitustyylin ja Williamin päättelykykyjen takia, vaikka loppuvaiheessa se ei ollut enää niin ilmiselvää, mikä oli hyvä asia. En oikeastaan tiedä mitä muuta kirjasta kirjoittaa.

Se oli mielenkiintoinen, en ole koskaan juuri perehtynyt kovin tarkasti katolilaisuuteen ja sen vaiheikkaiseen muuta kuin erittäin yleisluonnollisesti. Joten kirja oli siltä osin erittäin valaiseva, vaikkakin kirjailija välillä kirjoitti pitkiä kuvauksia, jotka minulta ainakin menivät jollain tasolla ohi.

Mutta kokonaisuudessa pidin kirjasta, vaikkakin olin aluksi haluton lukemaan sitä, mutta lopussa meni jo paljon paremmin.

Arvosana: ***½

1 kommentti:

  1. Ruusun nimi on yksi kirjalempparini. Olin ihan kirjan mysteerin lumoissa. Ennakko-odotukseni olivat aikoinaan varsin matalalla (luulin todella kuivaksi tapaukseksi), joten ehkä sekin vaikutti kirjaan rakastumiseen.

    VastaaPoista