sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Nancy - Deborah Spungen


Nimi: Nancy
Kirjailija: Deborah Spungen
Julkaisuvuosi: 1983
Sivumäärä: 380

Nancy on tarina tytöstä, joka ei halunnut elää, hänen äitinsä kertomana. Minun piti lukea tämä lukupiiriin, jossa olen muutama kuukausi sitten, mutta en saanut kirjaa lainaan kirjastosta, joten se sitten jäi. Mutta nyt sitten korjasin tilanteen ja lainasin kirjan kirjastosta.

Minulla ei ollut varsinaisesti minkäänlaisia odotuksia kirjan suhteen, mutta oletin sen olevan sellainen kiltti, hyvän perheen tyttö ajautuu väärään seuraan ja rakastuu täysin väärään ihmiseen, mutta tarina ei mennytkään niin. En siis ollut perehtynyt aluperinkään mitenkään Sex Pistolsiin tai Sid Viciousiin vielä vähemmän hänen tyttöystäväänsä, joten yllätyin täysin miten tarina oikeasti meni.

Nancy on ongelma lapsi aivan syntymästään asti, joka aiheuttaa kasvaessaan kotiinsa kireän tunnelman, koska hän on arvaamaton ja saa aina tahtomansa asiat läpi, koska häntä ei vain pysty pitämään kurissa. Ja hän ajautuu lopulta käyttämään huumeita.

Kirja oli vaikuttava kertomus tilanteesta, jossa on itse täysin avuton, eikä apua löydy muualtakaan. En oikeastaan osaa sanoa muuta. Pidin kirjasta, mutta varsinaista vau tai ahaa-kokemusta en siitä saanut. Eikä kirja noussut all-time-suosikkien joukkoon, mutta pidin siitä että vihdoin luin sen. Tosin kirjan englannin kielinen nimi olisi ehkä kertonut minulle enemmän kirjasta kuin suomenkielinen, mutta hoksasin sen vasta nyt. Ihailen suuresti Deborah Spungenia kirjan kirjoittamisen vuoksi, monella ei olisi riittänyt voimia sen tekemiseen.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti