tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hamasin poika - Mosab Hassan Yousef


Nimi: Hamasin poika
Kirjailija: Mosab Hassan Yousef
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 276

Hamasin poika on kertomus Hamas-liikkeen perustajan pojasta, josta tuli israelilainen vakooja ja kristitty elämän saatossa. Se on silmiä avartava kertomus siitä, mitä on oikeasti meneillään israelilaisten ja palestinaalaisten välillä.

Mosab Hassan Yousef syntyi Hassan Yousefin, yhden Hamasin perustajajäsenen, esikoispojaksi ja hänen odotettiin jatkavan isänsä työtä palestiinalaisten vapauden puolesta. Mutta tapahtui asioita, jotka saivat Mosabin miettimään asioita, kun hän joutui vankilaan ja Shin Bet ehdotti hänelle yhteistyötä ja vakoilua heidän puolestaan.

Mosab lopulta suostui ja alkoi tasapainottelemaan vakoilun ja Hamasin välillä. Hänen asemansa isänsä poikana oli ainutlaatuinen, koska kukaan ei osannut epäillä häntä vakoojaksi tai rotaksi. Ja silti hän joutuu tasapainoilemaan ja salailemaan niin, ettei kukaan osaisi epäilläkkään. Lisäksi Mosab alkaa käydä kristillisessä opintopiirissä, missä hän saa ensimmäiset tietonsa Raamatusta ja siitä, mitä kristinusko opettaa.

Vaikutuin kirjasta todella paljon. En pysty kuvittelemaankaan miltä se kaikki mitä Mosab on kokenut on oikeasti tuntenut, vaikka kirja olikin kirjoitettu ensimmäisessä persoonassa. Mutta silti, en oikein tiedä että mitä sanoisin yhtään enempää. Kirja täytyy vain lukea ja kokea itse.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti