keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Hänen varjonsa tarina - Audrey Niffenegger


Nimi: Hänen varjonsa tarina
Kirjailija: Audrey Niffenegger
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 475

Hänen varjonsa tarina, olen suunitellut tämän kirjan lukemista monta vuotta. Se oli jossain vaiheessa myös kännykäni "Luettavia kirjoja"-listalla, mutta tuo lista taisi kadota jossain vaiheessa. No kuitenkin, vuosien jälkeen sain vihdoinkin kirjan käsiini.

Ja suoraan sanottuna petyin. Olin odottanut kunnollista kummitustarinaa, jossa kaksi tyttöä, jotka ovat kaksoset, muuttavat tädiltänsä perittyyn asuntoon Lontoossa, mutta saavat pian selville etteivät ole yksin. Sillä heidän tätinsä haamu kummittelee siellä, eikä pääse pois.

Samalla myös kaksosten välit alkavat rakoilla, kun Valentine ihastuu tädin entiseen poikaystävään, eikä Julie halua päästää irti siskostaan. Joten ongelmia syntyy. Kirja oli kyllä luettavaa ja luinkin sen yhdellä kertaa loppuun, mutta en tiedä. Petyin siihen miten kirja loppui ja miten asioita käsiteltiin siinä. Tarina kyllä yllätti minut lopulta, mutta varsinainen loppu oli ei ei. En itse tykännyt yhtään. Enkä kyllä täysin ymmärtänyt hahmojen tarkoitusperiä. Ne vaikuttivat minulle itselleni jotenkin todella pinnallisilta ja väkisin väännetyiltä.

Ja sain vasta äsken nettiä selaillessani tietää, että kirjailija on kirjoittanut Aikamatkustajan vaimon, joka oli mielestäni loistava kirja, mutta Hänen varjonsa tarina ei yltänyt läheskään samalle tasolle. Hänen varjonsa tarina oli kuitenkin viihdyttävä kirja, vaikka en kaikista seikoista pitänytkään.

Arvosana: ***½

2 kommenttia:

  1. Aikamatkustajan vaimo on minulla yhä lukematta; aikoinani yritin sitä saada käsiini, mutta tämä kummitustarina päätyikin hyppysiini. Muistan tämän kuitenkin melko hyvin, ettei ihan surkea ollut, mutta jotenkin vähän yksinkertainen ja naiivi kuva minulle jäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, samat mietteet täällä. Varsinkin kaksosten käytös oli välillä todella lapsellista, vaikka en kirjoittanutkaan sitä tuohon ylös.

      Poista