maanantai 14. elokuuta 2017

Parillisia ja parittomia - Jojo Moyes


Nimi: Parillisia ja parittomia
Kirjailija: Jojo Moyes
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 479

Parillisia ja parittomia kirja kertoo yhden uusioperheen ja liikemiehen tarinan. Jess Thomas on kahden lapsen yksinhuoltaja, joista toinen ei ole edes hänen. Hän tekee kahta työtä, eikä raha tunnu siltikään riittävän. Kaikki kaatuu päälle siinä vaiheessa, kun hänen tyttärensä paljastuu matikkaneroksi se on jälleen yksi rahanreikä, eikä elämä tunnu antavan mitään mahdollisuuksia.

Ed Nicholls taas oli menestyvä IT-miljonääri, kunnes hän teki virheen, joka sai hänen päälleen raskaat syytteet sisäpiirin kaupoista. Hän päätyy samaan kaupunkinkiin Jessin kanssa ja heidän tiensä risteävät useampaan kertaan, ennen kuin monien sattumien jälkeen Jess, sekä Ed istuvat samassa autossa matkalla kohti Skotlantia matikkaolympialaisiin, joihin Jessin tytär osallistuu. Mukana tulevat myös Jessin poika Nick, sekä perheen koira Norman.

Retki Skotlantiin on mieltänsä avaava ja kasvattava koko konkkaronkalle. Kirja oli hyväntuulinen rakkausromaani, jossa odotin perinteisiä ihmetapahtumia, mutta niitä ei tullutkaan, vaan päähenkilöt selviävät ongelmistaan ihan omin avuin tai ainakin suurilta osin omin avuin. Tykkäsin.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti