lauantai 16. syyskuuta 2017

Muistojen kerääjä - Cecelia Ahern


Nimi: Muistojen kerääjä
Kirjailija: Cecelia Ahern
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 366

Sabrina Boggsin isä on saanut aivoinfarktin ja on sen takia hoitokodissa, koska ei pysty muistamaan kaikkea ja unohtaa asioita helposti. Sabrina itse työskentelee hengenpelastajana toisessa hoitokodissa, mutta elämä on viime aikoina tuntunut ahdistavalta ja Sabrina murtuu kun menettää tilaisuuden olla paikalla, kun eräs hoitokodin asukas saa sairaskohtauksen. Siitä alkaa Sabrinan ylimääräinen vapaapäivä, joka tuo tullessaan enemmän kuin hän uskoi.

Hän päätyy tutkimaan isänsä tavaroita ja sattuu löytämään siellä arvokkaan marmorikuulakokoelman, mutta kaikista arvokkaimmat kuulat puuttuvat. Kuulien etsiminen saattaa Sabrinan matkalle tutkimaan isänsä menneisyyttä, joka ei ollutkaan sellainen mitä hän kuvitteli sen olevan. Paljastuu että isä on kaikki nämä vuodet elänyt kaksoiselämää, josta Sabrina tai hänen äitinsä ei ollut ollenkaan tietoinen.

Tartuin kirjaan puhtaasti siitä syystä, että Cecelia Ahern on sellainen kirjailija, jonka luo voi aina palata vaikka ei olisikaan lukenut pitkään aikaan. Eniten minua kirjassa kiehtoi takakannen lupaus, jossa sanottiin että Sabrinan muistavan asioita jotka muut ovat jo unohtaneet. Oletin sen olevan jotenkin kirjan kantava voima, mutta se ei lopulta ollutkaan mitenkään suuressa osassa kirjassa, joten tuli hieman petetty olo.

Uutta minulle Ahernilta oli se, että kirja tapahtumat tapahtuvat yhdessä päivässä lukuunottamatta flashbackeja, jotka vievät kauas menneisyyteen, mutta hyvin Ahern minun mielestäni niputti kirjan yhteen. Kirja oli ihanan kevyt, muttei kuitenkaan liian täynnä hötönhöttöä ja minä tykkäsin. Tarina oli mielenkiintoinen ja vei mukanansa. Suosittelen ehdottomasti jos haluaa jotain kevyttä muttei mitään liian romanttista tai liian dramaattista tai angstista luettavaa.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti