tiistai 20. kesäkuuta 2017

Maktub - Paulo Coelho


Nimi: Maktub
Kirjailija: Paulo Coelho
Julkaisuvuosi: 1994/2015
Sivumäärä: 190

Maktub on kokoelma pieniä kertomuksia ihmisten kokemuksista. Se ei anna neuvoja, mutta itselleni se toi lohtua tiettynä aikana. Coelho on alunperin julkaisut tekstit kolumneina 1994 vuonna ja suomeksi Maktub ilmestyi 2015. Kaikki tekstit ovat lyhyitä ja ne pystyy helposti lukemaan yksinään.

Itse pidin kirjasta todella paljon, koska se toi lukemisen hetkellä itselleni rauhan tiettyjen tekstien kohdalla. Harkitsen jopa että voisin ostaa kirjan omakseni, koska siitä jäi vain sellainen tunne. Omistan jo Valon soturin käsikirjan, johon en ole tosin koskenut muutamaan vuoteen, mutta kirjan myötä tuli sellainen olo, että tuonkin opuksen voisi lukea uudestaan.

Coelho osaa aina löytää oikeat sanat ja olen aina pitänyt hänen tyylistään kirjoittaa. Olen omasta mielestäni jopa lukenut suurimman osan hänen kirjoistaan. Jossain vaiheessa minulla oli pelkästään kausi jolloin luin kaikki hänen kirjansa läpi mitä kotikirjastostani löytyi. Suosittelen ehdottomasti tarttumaan tähän kirjaan. Sen tarinat ovat lyhyitä ja itse kirjakin varsin ohut, eikä se vie päivästä kauaa aikaa kun sen lukee.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti