tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kotiinpaluu - Sadie Jones


Nimi: Kotiinpaluu
Kirjailija: Sadie Jones
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 355

Sadie Jones Kotiinpaluu kertoo Lewis Aldridgen nuoruuden tarinan alkaen siitä kuinka hänen äitinstä kuoli, kuinka hän päätyi vankilaan ja mitä vankilan jälkeen tapahtui. Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun puolivälin tienoille. Lewisin elämä muuttuu siitä hetkestä alkaen kun hän näkee äitinsä hukkuvan heidän ollessaan piknikillä joen rannalla. Lewis muuttuu tämän takia vaitonaiseksi, eikä kukaan osaa tehdä pojalle oikein mitään, joten asia vaan jää, ja samalla Lewisistä kasvaa traumojen keskellä.

Teini-ikäisenä hän on hämmentynyt poika, joka ei oikein löydä paikkaansa maailmasta ja kaikki eskaloituu lopulta vankilareissuun. Kukaan ei ymmärrä häntä ja kaikki syyllistävät, ainoastaan naapurin Kit tuntuu jollain tasolla säälivän tuota poikarukkaa, mutta koska hän on Lewisiä nuorempi, niin se ei juurikaan paina. Ja kaikki lopulta eskaloituu pahasti.

Tartuin kirjaan oikeastaan ainoastaan sen takia, että etukannessa luvattiin, että jos oli pitänyt Sovituksesta, niin rakastaisi tätä. Jotenkin odotin sitten koko ajan samankaltaista tunnelmaa tai loppuratkaisua, mitä ei tullut. Enkä myöskään rakastanut kirjaan, jotenkin tarina ei vain kolahtanut. Loppu alkoi mennä ihan hyvin jo, mutta alku oli kamalan hidas ja siitä uupui jotain. Tarina oli jotenkin välillä irtonainen, eikä Lewisin kaikki teot saaneet niin selkeää kuvailua tai ymmärrystä minulta.

Lisäksi itseäni ahdistivat tietyt kohtaukset suunnattomasti ja olisin ehkä jättänyt kirjan välistä, jos olisin tiennyt niistä. (Spoiler: kirja sisältää itsetuhoisuutta ja viiltelyä). En vain itse pysty lukemaan sellaisia kuvailuja ja skippasin ne suosiolla yli.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti