perjantai 8. toukokuuta 2015

Maze Runner Labyrintti - James Dashner


Nimi: Maze Runner Labyrintti
Kirjailija: James Dashner
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 405

Thomas herää liikkuvasta hissistä, eikä muista mitään edellisestä elämästään. Hän löytää itsensä poikajoukon saartamana tuntemattomassa paikassa paksujen kivimuurien sisällä. Kivimuurien ulkopuolella odottaa suuri labyrintti, jota poikajoukon rohkeimmat tutkivat. Pojat ovat tiputeltu paikalle vähän kerrallaan samaa hissiä pitkin mitä Thomaskin tuli, mutta Thomasin saapuminen on suurin muutos. Vanhat rutiinit eivät enää jatkukkaan ja poikajoukon täytyy alkaa taistella selviytyäkseen.

Pakkaa heitetään sekoittamaan vielä tyttö Teresa, joka on ensimmäinen tyttö paikan päällä ja johon pojat suhtautuvat erittäin epäilevästi, koska hän omien sanojensa mukaan käynnisti paikan tuhon.

Lainasin kirjan silkasta uteliaisuudesta ja yllätyin positiivisesti, koska luulin tämän olevan pelkkää normaalia nuorisohömppää mutta ei se sitten ollutkaan. Kirja onnistui yllättämään minut täysin loppuratkaisuillaan ja muutenkaan juoni ei ollut mitenkään heikko, vaikka välillä Thomasin täydellisyys ärsytti. Mutta mikään kirja ei voi olla täydellinen, tai voi olla mutta tämä ei ollut se.

Kirjan lukemisesta minulla oli jo jonkin aikaa, mutta en ehtiny ennen tätä päivää kirjoittaa siitä mitään, mutta tykkäsin. Suosittelen lukemaan ja ajattelin seuraavaksi katsoa kirjasta tehdyn elokuvan, sekä lukea seuraavatkin kirjat.

Arvosana: ****
Kirjahaaste: A book friend recommended

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti