perjantai 8. toukokuuta 2015

Fanni Luukkonen Lottajohtaja - Maija-Liisa Bäckström


Nimi: Fanni Luukkonen lottajohtaja
Kirjailija: Maija-Liisa Bäckström
Julkaisuvuosi: 1993
Sivumäärä: 288

Fanni Luukkonen Lottajohtaja kertoo Fanni Luukosen tarinan koneenkäyttäjän tyttärestä Suomen lottien johtajaksi. Hän syntyi ja varttui Oulussa, aloitti koulunsa siellä, josta jatkoi Helsinkiin ja valmistui ylioppilaaksi 1902 ja opettajaksi 1906. Opettajan toimen kautta hän päätyi ensin Ouluun ja sieltä Sortavalaan, jonka kautta hän liittyi Lotta Svärdiin ja lopulta hänestä tuli koko Lotta Svärdin johtaja.

Kirja ei kuitenkaan pelkästään keskity Fannin tarinaan, vaan siinä avataan myös Lotta Svärdin syntyä ja sitä mitä tapahtui ennen talvisotaa, talvisodan aikana, talvisodan jälkeen ja jatkosodassa. Se antoi ainakin minulle hieman toisenlaisen käsityksen sodasta, verrattuna siihen mitä aikaisemmin on saanut tietää.

Itse pidin kirjasta. Se avasi minulle uusia ajatuksia, sekä oli erittäin hyvin jäsenelty. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin se antoi ainakin minulle uutta informaatiota Suomesta 1900-luvun alussa. Alunperinhän nappasin tämän kirjan mukaani koulun kirjastosta ihan vain mahdollisena taustatutkimuksena yhtä esseetä varten, mutta en sitten loppupeleissä käyttänytkään tätä ollenkaan. Mutta suosittelen ehdottomasti lukemista.

Arvosana: ****
Kirjahaaste: A book that came out year that you were born

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti