sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Oolannin sodasta sortovuosiin - Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesterton, Kirsti Manninen, Jussi-Pekka Aukia


Nimi: Oolannin sodasta sortovuosiin
Kirjailijat: Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesterton, Kirsti Manninen, Jussi-Pekka Aukia
Julkaisuvuosi: 2002
Sivumäärä: 432

Ja Hovimäen lukeminen jatkuu. Tällä kertaa oli vuorossa kirja numero neljä ja kausi numero kolme, joka keskittyy vuosiin Oolannin sodan alusta sortovuosiin asti. Carl-Magnus ja Ester ovat edelleen naimisissa vaikka Carl-Magnuksen heikkous naisiin nakertaa parin välejä. Wilhem on jo nuori herra ja koulussa Helsingissä yhdessä serkkunsa Johanin kanssa.

Wilhem rakastuu laulajatar Vavaan, joka aiheuttaa harmaita hiuksiaan vierailulla Hovimäkeen hurmattuaan myös Carl-Magnuksen. Muutamaan vuosikymmeneen ehtii tapahtua paljon varsinkin Oolannin sodan henkilömäärällä ja jälleen kerran kirja seuraa tv-sarjaa loppukappaleisiin asti.

Loppukappaleet keskittyvät taas pikakelauksella siihen mitä hahmoille kävi tv-sarjan kausien välissä ja saatoin tirauttaa pari kyyneltä, koska joihinkin hahmoihin sitä vain kiintyy olivat he kuinka fiktionaalisia hyvänsä. Toisaalta ainakin toinen hahmo sai arvoisensa lopun, toisella taas oli hieman epäonnea matkassa. Tosin lähtö oli hänelläkin sellainen kuin piti.

En tiedä olenko ihan väärässä, mutta mielestäni kirjat ovat menneet entistä kertovampaan suuntaan mitä pidemmälle sarjaa olen lukenut. Enemmän kertaillaan juuri sitä mitä tv-sarjassa on tapahtunut höystettyinä hahmojen ajatuksilla, toisin kuin ensimäisessä kirjassa. Tämä on tosin vain minun mielipiteeni ja ensimmäisen kirjan lukemisestakin on jo jonkin aikaa niin aika kultaa muistot.

Arvosana: ****
Kirjahaaste 2015: A book that made you cry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti