sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Keisarin auringon alla - Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesterton, Kirsti Mnninen, Jussi-Pekka Aukia


Nimi: Keisarin auringon alla
Kirjailija: Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesterton, Kirsti Mnninen, Jussi-Pekka Aukia
Julkaisuvuosi: 2001
Sivumäärä: 416

Keisarin auringon alla on toinen osa Hovimäki-sarjaan ja se jatkaa suurin piirtein siitä mihin edellinen jäi. Tosin hypätään muutama vuosi eteenpäin. Edellinen kirjahan loppui siihen, että Hovimäen isäntä kuoli ja Seppä Aaron meni naimisiin ja rampautui. Muutama vuosi on kulunut noista tapahtumista ja kartanon lapset ovat kasvaneet paljon. Ulla on nykyään nuori neiti ja Carl Magnuskin on jo sen ikäinen, että hän lähtee kadettikouluun Haminaan.

Varsinainen draama koskettaa Ullan ja Carl Magnuksen ihmissuhteita, kun toinen rakastuu köyhään opettajaan ja toinen lapsuuden ystäväänsä, joka on kuitenkin palvelusväkeä. Kirjassa käsitellään vuodet 1822-1834 ja noiden kahdentoista vuoden aikana ehditään nähdä monta avioliittoa ja lapsen syntymä.

Kirja seuraa tarkasti Hovimäen toista tuotantokautta, ja paljastaa taas hieman enemmän henkilöiden mielenliikkeitä mitä tv-sarja. Mikä ei ole lainkaan pahasta, vaikka välillä tuntui että koska kirja meni sarjan mukaan niin osa asioista käsiteltiin todella nopeasti ja hypättiin jo seuraavaan. Mutta toisaalta kymmenen vuotta 400 sivussa, että ihan hyvä saavutus.

Mutta kirja oli mukavaa luettavaa ja taidan siirtyä jo seuraavaan osaan.

Arvosana: ****

Kirjahaaste 2015: A book with love triangle

2 kommenttia:

  1. Oi, Hovimäki <3 Olen lukenut Hovimäki-kirjat pariin otteeseen nuorempana kesälomalukemisena. Niitä tuli luettua pitkin valoisia öitä ja sitten nähtyä hyvin sekavia ja sekalaisia unia (uskon että TV-sarja oli mielessä niin elävästi, että siksi kirjan tapahtumat tuntuivat niin voimakkaasti). Ehkäpä voisin uskaltaa ottaa nämä uusintakierrokselle piakkoin, rakastan Hovimäen tarinaa ja hahmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti :) Itse katsoin sarjan ensin ja nyt sitten luen kirjat perään.

      Poista