tiistai 10. helmikuuta 2015

Heräämisen aika - Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesteron, Kirsti Manninen, Jussi-Pekka Aukia


Nimi: Heräämisen aika
Kirjailijat: Anna-Lisa Mesteron, Carl Mesteron, Kirsti Manninen, Jussi-Pekka Aukia
Julkaisuvuosi: 2004
Sivumäärä: 304

Heräämisen aika jatkaa siitä mihin Keisarin auringon alla jäi, eli siihen kun Ester palasi Pietarista leskirouvana takaisin Hovimäelle. Se kattaa puuttuvat 13 vuotta, joita ei tv:ssä nähty. Carl Magnus ja Ester pääsevät vihdoin monen vuoden jälkeen naimisiin Johanna-rouvan luvalla.

Avio-onni ei kuitenkaan ole heidän kohdallaan täydellistä, vaan Carl Magnuksen lapsellinen ja kaiken heti tottunut saamaan luonne ei aina miellytä Esteriä. Lisäksi myös muutkin asiat kuin luonne-erot työntää heitä erilleen ja vetää takaisin yhteen. Yhtä soutamista ja huopaamista välillä koko kirja.

Kirjassa seurataan myös Sepän Erkin menoa. Sitä kuinka hän myy lasia ympäri Suomea ja rakastuukin matkan varrella, mutta koska Hovimäki, niin kaikki ei suju niin kuin tanssi. Lisäksi seuraataan myös Axelin ja Ullan perheen elämää ja Sepän perheestä Matin riiailuja ja Liisan ja Hansin yhteiseloa.

Kirja oli yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ja minulle se ainakin hieman enemmän taustoitti seuraavaa osaa ja kolmatta kautta, kun sai tietää mitä edellisten vuosien aikana oli tapahtunut, eikä vain jätetty niitä välistä. Ja luin pitkästä aikaa kirjan yhdeltä istumalta putkeen. Piti laittaa kymmeneltä nukkumaan, no en onnistnut siinä. Toisaalta onni oli siinä, että Heräämisen ajassa on vain 300 sivua, eikä sen enempää.

Tosin nyt kaduttaa että jätin seuraavan osan kotiin, enkä ottanut sitä kouluun mukaan.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti