sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Salamurhaajan oppipoika - Robin Hobb


Nimi: Salamurhaajan oppipoika
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 1995
Sivumäärä: 445

Salamurhaajan oppipoika kertoo Fitzistä, joka on kruununprinssin Uljaan äpäräpoika, jonka pojan tuntematon isoisä tuo prinssi Totuuden hoidettavaksi. Fitzin löytymisestä nousee kohu kuningasperheen sisällä ja se pakottaa prinssi Uljaan luopumaan kruunusta ja muuttamaan pois Peuralinnasta yhdessä vaimonsa Lady Mielenmaltin kanssa.

Fitz jätetään Uljaan tallimiehen ja oikean käden vastuulle. Hänestä koulutetaan tallipoikaa, kunnes hänet taas muistetaan ja hän saa oman huoneen linnasta ja lopulta kuninkaan äpäräveli alkaa kouluttaa hänestä salamurhaajaa, mistä kirjan nimikin tulee.

Kävin kotikuntani kirjastossa, josta tämä kirja sattui mukaani. Rovaniemellä kyseinen kirja, sekä muut trilogian osat ovat koko ajan kierrossa. Ja olin lukenut kirjan kerran aikaisemminkin. Mutta en muistanut että se oli näin hyvä.

En oikeastaan osaa arvostella kirjaa yksinään, koska tiedän että se on osa trilogiaa ja rakastin trilogiaa silloin joskus kun luin sen. Voin kertoa, että tämän arvostelun tekeminen on todella vaikeaa, koska luin kirjan jo toissa viikon lauantaina, mutta en ennen tätä päivää ole ehtiny kirjoittamaan siitä arvostelua, vaikka tämäkin teksti on ollut luonnoksissani jo jonkin aikaa. Joten suuret pahoitteluni tästä arvostelusta.

Pidin kirjasta, mutta sen syvällisemmin en sitä ala ruotimaan.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti