sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Luiden kaiku - Diana Gabaldon


Nimi: Luiden kaiku
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 1189

Viimeinen Gabaldon-maratoonin kirja. Lordi Johneihin en ole koskemassa, koska en ole koskaan oikein pitänyt niistä. Viimeisenä kirja oli vuorossa Matkantekijä-sarjan viimeisin kirja Luiden kaiku, joka ilmeistyi suomeksi 2010. Luin sen silloin ahmien melkein kerralla läpi. KOulupäivänkin aikana ja silloin reaktioni oli se, että en pitänyt kirjasta. Mutta nyt kun luin kirjan uudelleen, paljon hitaammin ja edellisten kirjojen jälkeen niin pidinkin siitä. Se ei ollutkaan niin huono kuin muistin.

Kirjassa menee yhtä aikaa neljä aikajanaa. On Jamie ja Clairen tarina menneisyydessa, sekä Briannan ja Rogerin tarina 1980-luvulla, jonne he ovat palaneet edellisen kirjan lopussa lapsiensa Jemin ja Amandan, eli Mandyn kanssa. Kolmas tarina kertoo yllättäen Ellesmeren yhdennäksestä jaarlista William Ransom, joka on brittiupseeri ja Jamien äpäräpoika, sekä viimeinen tarina kertoo Lordi Johnin elämän tapahtumista.

Yhdysvaltain vapaussota on käynnissä ja Jamie ja Claire yrittävät kirjan alussa päästä Skotlantiin hakemaan Jamien kirjoituskonetta, mutta matkalla on muutama mutka ja Jamie päätyy upseeriksi vapausarmeijaan ja Claire lääkäriksi. Vastakkaisella puolella taas taistelee Jamien äpäräpoika William, joka ei tiedä sukujuuristaan mitään.

Nykyajassa Brianna ja Roger yrittävät lapsiensa kanssa sopeutua taas elämään nykyajassa. He ovat ostaneet Jamien vanhan kotitalon Lallybrochin, joka on taas heidän ansiostaan Fraserien suvun omistuksessa. Mutta nykyajassa on omat ongelmansa, joita Roger ja Brianna yrittävät ratkoa.

Kuten jo alussa sanoin pidin kirjasta, enkä jaksa odottaa seuraavaa kirjaa, joka ilmestyy kesällä. Haluan ehdottomasti nimittäin nähdä miten kaikki jatkuu tästä, koska kaikki juonet tai no melkein kaikki nivoutuivat tässä yhteen nätisti, mutta haluan ehdottomasti nähä jälkiselvittelyt, ja ehkä jopa isä-poika-hetkiä jossain vaiheessa.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti