sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tulen sylissä - Nora Roberts


Nimi: Tulen sylissä
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 529

Löysin kirjastosta Robertsin uusimman ja pakkohan se oli mukaan ottaa. Tällä kertaa kirja kertoo naissavuhyppääjä Rowanista, joka edellisen kauden lopussa menettää hyppyparinsa ja näkee siitä painajaisia talven aikana. Seuraavan kauden alussa hän on kuitenkin takaisin hyppäämässä ja yksi alokkaista iskee häneen silmänsä.

Ongelmia alkaa tulla siinä vaiheessa, kun Rowanin huone sotketaan verellä ja yksi tulipaloista huomataan tahallaan sytytetyksi, mistä sitten kaikki jatkuu ja pari ihmistä kuolee. Mutta kuka on syyllinen? Joku ulkopuolinen vai joku savuhyppääjien tukikohdasta.

Kirja oli taattua Robertsia, mutta mielestäni se oli hieman parempi kuin edelliset lukemani. Syyllistä en tällä kertaa arvannut, mikä oli varsin harvinaista, mutta jäin tosin odottamaan sitä kohtaa missä Rowan olisi eronnut Gullista tai edes jotain pientä kitkaa heidän välilleen.

Oli todella mielenkiintoista lukea savuhyppääjistä, koska en ollut ennen heistä kuullutkaan. Heidän työnsä kuulosti todella vaaralliselta, mutta silti arvokkaalta. En oikeastaan keksi enää mitään muuta sanottavaa kirjasta. Se oli parempi mitä viimeisimmät Robertsit, jotka olen lukenut, mutta ei kuitenkaan yltänyt niiden kaikista parhaimpien tasolle. Pidin hahmoista, tosin kirjasta tuli minulle jotenkin mieleen Perintönä maa ja taivas, vaikka juonen ja hahmojen kannalta ne eivät olleet lähelläkään toisiaan.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti