sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sokkoleikki - John Verdon



Nimi: Sokkoleikki
Kirjailija: John Verdon
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 671

Sokkoleikki on jatko-osa Numeropelille ja itse pidin siitä paljon enemmän. On kulunut 10 kuukautta edellisestä kirjasta ja Dave Gurney elelee onnellisena vaimonsa kanssa, kunnes saa soiton Val Perryltä, jonka tytär on tapettu hääpäivänään

Gurneyn vaimo ei tykkää ajatuksesta, että Dave lähtisi taas eläkkeellä ollessaan tutkimaan juttua, mutta murhat vetävät häntä aina puoleensa, eikä hän voi lopulta vastustaa jutun kutsua ollenkaan.

Murhasiko tapetun naisen miehen puutarhuri oikeasti naisen viidakkoveitsellä? Miksi kukaan ei ole nähnyt kyseistä puutarhuria missään? Uusia kysymyksiä nousee koko ajan pintaan, eikä ratkaisua ole näkyvissä.

Juoni on todella monimutkainen, tai no en sanoisi, että juoni on monimutkainen, vaan rikos itsessään. Koko ajan tulee uusia asioita, jotka liittävät sen, tuon ja tämän siihen, eikä loppua näy.

Kuitenkin samoin kuten Numeropelissä ainakin itse arvasin lopputuloksen jo ennen kuin päähenkilö itse, vaikka loppunäytös oli itselleni hieman yllätys. Mutta jos tykkäsi Numeropelistä niin varmasti pitää myös tästä

Kulutin koko sunnuntain lukiessani sitä, enkä ollenkaan kadu. Loppuratkaisusta huolimatta se oli hyvä kirja, jonka juoni veti mukanaan.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti