perjantai 21. syyskuuta 2012

Pilvilinna joka romahti - Stieg LarssonNimi: Pilvilinna joka romahti
Kirjailija: Stieg Larsson
Julkaisuvuosi: 2007

Tämän takia ei koskaan kannata lukea yo-kirjoituksiin kirjastossa. Nimimerkillä viimeinen mahdollinen lukuilta maantieteen kirjoituksiin ja tämä tyttö lainaa kaksi kirjaa. Tämän ja John Verdonin uusimman. Mutta oli pakko, en vain voinut olla lainaamatta, koska olin saanut melkein luettua Tyttö joka leikki tulella ja se loppu, niin oli sitten pakko lainata vielä viimeinenkin.

Tosin tässä oli hidas alku, enkä syttynyt sille samallalailla kuin edellisille osille, mutta se parani sitten loppua kohden ja aloin rakastua siihen kirjaan. Tosin Mikaelin jatkuvat naissuhteet ärsyttivät tässäkin kirjassa. Siis oikeasti, ovatko kaikki ruotsalaiset toimittajat tuollaisia?

Lisbethiä kävi sääliksi, koska kaikki ovat aina häntä vastaan, paitsi Mikael, Holdgren ja Armanski, mutta trilogian viimeisessä kirjassa kaikki vain selveni selvenemistään. Vaikkakin näkökulmia oli yllättävän paljon ja sitten sai nauraa mielessään kun vaihdettiin toiseen ja ne toiset suunnittelivat pahojaan, vaikka ne suunnitelmat eivät oikeasti auttaneet yhtään mitään.

En oikeastaan tiedä mitä kertoa kirjasta etten spoilaisi sitä hirveästi, koska inhoan itse spoilaantumista yli kaiken (paitsi jos juuri varta vasten etsin paljastuksia), joten jätän yleensä kuvailun vähemmälle ja keskityn siihen mitä yleensäkin pidin kirjasta tai hahmoista.

Olen edelleen suuri Lisbeth-fani ja ärsyttää, että kirjailija meni kuolemaan, koska luin juuri netistä että sarjasta olisi pitänyt tulla 10-osainen. 10 osaa! En ala, saatiin vain 3 ja puoli, eikä sitä puolikastakaan saada koskaan julkisuuteen. Olisin halunnut tietää mitä Lisbethin sisarelle Camillalle kävi ja miltä hän oikeasti näytti. Mutta kaikkea ei voi saada, mutta haluaisin ehdottomasti Millenium-trilogian kirjahyllyäni koristamaan.

Ja suosittelen ehdottomasti lukemaan, jos tykkää rikolliskirjallisuudesta tai muutenkin, paitsi jos on herkkä vatsainen ihminen, niin sitten en kannata.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti