maanantai 27. helmikuuta 2012

Romeo ja Julia - William Shakespeare 9/100


Nimi: Romeo ja Julia
Kirjailija: William Shakespeare
Julkaisuvuosi (suomenkielisen painoksen): 2006
Sivumäärä: 191

Romeo ja Julia, kenties Shakespearen tunnetuimmista tragedioista. Kaikki tietävät sen ja ovat joko nähneet sen teatterissa tai elokuvissa tai muuten vain kuulleet siitä. Itse olen nähnyt ennen kirjan lukua Leonardo DiCaprion version tästä ja pidin siitä todella paljon. Ainoa vain, ettei siinä DVD:ssä jolta sen katsoin ollut suomenkielisiä tekstityksiä.

Tarinanhan kaikki tuntevat. Capuletit ja MOntaguet ovat iänkaiken olleet riidoissa keskenään, mutta jostain syystä jälkipolvi menee rakastumaan toisiinsa. Kauheuksia tapahtuu, mutta joukkoon mahtuu pari onnellistakin tapahtumaa. Ja kaikki tietävät miten lopussa käy.

Pidin suomennoksesta ja pidin todella paljon tarinasta. En tajua miten olen venyttänyt sen lukemista näin pitkään. Ja verrattuna esim. Henrik IV:hen Romeo ja Julia on selkeä kokonaisuus, jossa ei ole mitään epäselvyyksiä juonen tai henkilöiden suhteen.

Ainoa asia mikä jäi häiritsemään oli asioiden nopea kulku, koska näytelmä tapahtuu alle viikon sisällä ja siinä on todella paljon asiaa.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti