torstai 22. joulukuuta 2011

Utopia - Thomas More

Valitettavasti ei löytänyt sopivaa kuvaa

Nimi: Utopia
Kirjailija: Thomas Moore
Sivumäärä: 178
Julkaisvuosi: Suomenkielinen versio 1971

Utopia on aika tylsä kirja, mutta hirveän valaiseva kuitenkin. Siinä ei ole mitään juonta, koko kirja keskittyy vain kuvailemaan kuvitteellista Utopia nimistä valtiota, jossa kaikki on tasa-arvoista ja rahalla ei ole mitään merkitystä. Kuulostaa aika ihanteelliselta eikö vain?

No sitä se todellakin on, mutta oli ihan mielenkiintoista lukea, että minkälaisessa maailmassa voisimme elää, jos kaikki olisi hyvin kaikilla. Olisi todella mahtavaa päästä lukemaan kirja joskus alkuperäiskielellään eli latinaksi!

Arvosana: **

1 kommentti:

  1. Hei, kirjoitan esseetä Moren Utopiasta ja törmäsin tähän sinun blogitekstiisi.

    Hienoa, että päätit lukea tämäm teoksen!
    Minua kuitenkin hieman huvittaa tuo sinun kirjoituksesi, sillä se ei oikeastaan kerro mitään (ainakaan mitään uutta) Utopiasta. Päinvastoin, mielestäni se antaa aikalailla väärän kuvan koko teoksesta.

    Mielipideasioista ei saisi kyllä kiistellä, mutta en voi käsittää miten voit sanoa, että Utopia on "aika tylsä kirja"? ja että "siinä ei ole mitään juonta"... Kuulostaa melkein siltä, että puhut kokonaan väärästä kirjasta tai vähintäänkin siltä, että sinulla on jäänyt kirjan ensimmäinen osa lukematta? (Myös esipuhe kannattaa ehdottomasti lukea!)

    Oli miten oli, toivon että tutustut teokseen vielä uudemman kerran. Voi olla, että saat uudenlaisia oivalluksia!

    Terv. Kirjallisuudesta kiinnostunut

    VastaaPoista