keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joululaulu - Charles Dickens

Vähän jäänu lukemiset viime aikoina vähällä ja nekin harvat kirjat, jotka olen lukenut, niin niitä en ole tainnut laittaa tänne, mutta nyt voisin laittaa kaksi viimeistä kirjaa, jotka olen lukenut.


Nimi: Joululaulu
Kirjailija: Charles Dickens
Julkaisuvuosi: 1843
Sivumäärä: 136

Herra Scrooge on saituri, joka ei ymmärrä joulusta pätkä vertaa, eikä välitä ihmisistä ollenkaan. Mutta eräänä jouluna hänen vanha liikekumppaninsa haamu tulee käymään hänen luonaan ja kertomaan, että hän saisi vieraita kello yhden maissa.

Hänen luonaan tulevat käymään joulun henget. Ensin menneen joulun henki, joka näyttää hänelle Scroogen elämiä jouluja ja kuinka kaikki muuttui.

Sen jälkeen tulee nykyisen joulun henki, joka näyttää hänelle, miten joulua juhlitaan tällä hetkellä ja mitä hänestä puhutaan.

Viimeisenä ei tule tulevan joulun henki, vaan tulevaisuuden henki, joka näyttää Scroogen surullisen kohtalon.

Kaikki kuitenkin muuttuu ja sadusta tulee loppua kohden onnellinen. Se on lyhyt kirja luettavaksi, mutta juuri oivallinen näin joulun aikaan ja se saa ihmisen miettimään, mitä todella arvostan. Kaikkea sitä mammonaa, vai läheisten yhdessä oloa, etten sitten kadu sitä, että arvostin rahaa enemmän kuin ystäviä ja kuolenkin yksin.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti