sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Tuhkakaupunki - Cassandra Clare


Nimi: Varjojen kaupungit II: Tuhkakaupunki
Kirjailija: Cassandra Clare
Sivumäärä: 399
Julkaisuvuosi: 2010


Toinen kirja alkaa siitä mihin edellinen jäi. Clary ja Jace saivat pelastettua äitinsä julman isänsä kynsistä, mutta samalla paljastui, että he ovat sisarukset. Claryn maailman on täysin sekaisin, mutta onneksi on Simon, johon hän yrittää turvautua, mutta kaikki on täysin sekaisin.

Joku murhaa alamaailman olentoja ja imee heistä veret. Kaikki syyttävät vampyyreita, mutta todellisuus on vallan toinen. Valentine, Claryn ja Jacen isä on kaiken takana. Hän kokoaa demoniarmeijaa. Hän tarjoaa lapsillensa mahdollisuuden tulla mukaansa, mutta kummatkin kieltäytyvät.

Kaiken tämän keskellä Clary yrittää olla Simonin tyttöystävä, mutta tunteet Jacea kohtaan ovat kaikkea muuta kuin sisarilliset, eivätkä ne tunnu sammuvan. Asiaa ei auta yhtään, että Simon muuttuu kesken kaiken vampyyriksi, eikä pysty tulemaan enää valoisaan aikaan ulos talosta.

Luin tämän kirjan yhdeltä istumalta, niin etten pystynyt laittaa nukkumaan. Ahmin sen loppuun asti ja se sai minut vain haluamaan lisää, koska tämäkin oli täynnä juonenkäänteitä ja yllätyksiä, joita en todellakaan osannut odottaa. Erityisesti rakastan Clary/Jace paritusta, vaikka incesti onkin tabu, mutta he ovat vain luotuja toisilleen, sanokoot muut mitä hyvänsä.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti