sunnuntai 6. helmikuuta 2011

My Summer with George - Marilyn French


My Summer with George
Kirjailija: Marilyn French
Sivumäärä: 243
Julkaisuvuosi: 1996

Kirjailija Hermione Beldame on kirjoittanut 78 onnellista loppua sisältää romanttisia romaaneitaan, eronnut kahdesti ja jäänyt leskeksi kahdeksi ja siltikään hän ei saa mikä mies on George on. He tapasivat eräissä juhlissa, jonka jälkeen kävivät monta kertaa syömässä illallista ja lounasta, mutta siltikään Hermione ei ota selvää Georgesta, joka mieluummin ihailee hänen makuuhuoneensa ikkunasta avautuvaa näkymää kuin sänkyä.

Nappasin kirjan sattumalta kirjastosta käteeni ja takakannen teksti antoi olettaa täysin toista, mitä kirja oikeasti oli. Se yllätti minut täysin, koska se veti minut täydellisesti mukaansa ja sai minut ahmimaan itsensä kerta lukemalla.

Teksti oli ihanan sujuvaa, vaikka tuli sellainen olo, että hetkinen onko tämä totta vai ei, mutta se selvitettiin aina seuraavassa kappaleessa. Mukavaa vaihtelua kirjan juoneen toi myös Hermionen menneisyyden kertaaminen, joka ei oikeastaan ehkä ollut kovin tärkeää, mutta se paljasti joitain seikkoje hänestä, kuten sen, että hänen oikea nimensä oli Elsa, eikä Hermione, mutta se ei auttanut selvittämään kuka George oikeastaan oli, ainoastaan se, että Hermione oli koukussa häneen.

Loppusta olisi voinut olla montaa mieltä, romantikoille se ei sopinut, mutta kirjan yleiseen teemaan ja tunnelmaan se kyllä sopi. Se myös poimi langanpätkät yhteen ja selitti Georgen mysteerisen käytöksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti