tiistai 2. tammikuuta 2018

Voitetun kaupungin tarina - Albert Sánchez Piñol


Nimi: Voitetun kaupungin tarina
Kirjailija: Albert Sánchez Piñol
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 686

Vuoden 2018 ensimmäiseksi kirjaksi sattumalta tuli Voitetun kaupungin tarina, joka kertoo Marti Zuvirista. Hänet lähetätään poika opiskelemaan insinööriksi mestari Vaubanin luo, joka on erikoistunut linnoituksien piirityksiin ja puolustamiseen. Tarina sijoittuu 1700-luvulle Espanjaan ja Barcelonaan, jossa Marti toimii Espanjan perimyssodassa insinöörinä taistellen tuttujaan vastaan.

Kirja on kertomus kasvamisesta, sodasta 1700-luvulla ja erinäisistä ihmissuhteista. Marti joutuu tekemään kirjan aikana monta vaikeaa valintaa, sekä kohtaamaan oman pelkuruutensa useasti.

Tarina oli ihan ok, omaa intoani ehkä söi piirityksen tarkka kuvailu, mutta jos kirjan nimi on Voitetun kaupungin tarina, niin mitä muutakaan olisin voinut odottaa. Totta puhuen odotin jotain saman tyylistä kuin Meren katedraali, koska molemmat kirjat sijoittuvat Barcelonaan, mutta sainkin sotakertomuksen, mikä ei ollut huono, mutta välillä todella puuduttavaa luettavaa vain.

Aloitin tämän lukemisen edellisen vuoden puolella, mutta lopetin vasta tänään, joten se pääsee sen takia vuoden 2018 ensimmäiseksi kirjaksi.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti