sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Talo järven rannalla - Kate Morton


Nimi: Talo järven rannalla
Kirjailija: Kate Morton
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 671

Ja Kate Morton kausi jatkuu, tällä kertaa vuorossa oli Talo järven rannalla, jota olen jo pitkään ihastellut kirjakaupassa, mutta koska olen opiskelija niin en sitä ole ostanut. Nyt kuitenkin löysin sen kirjastosta pikalainana ja olihan se pakko ottaa. Tällä kertaa päähenkilönä toimii rikostutkija Sadie Sparrow, joka viettää pakkolomaa isoisänsä luona Cornwallissa, koska teki ison virheen omassa työssään.

Toinen päähenkilö on Alice Edavane, jonka pikkuveli katosi salaperäisesti juhannusjuhlissa 1933. Alicesta on vuosien aikana tullut kirjailija, mutta vanhat salaisuudet painavat yhä. Sadie törmää Edavanen kartanoon ja kuulee tapauksesta. Onko jo aika selvittää, mitä pikku Theolle tapahtui?

Kuten kaikissa muissakin Sadien kirjoissa, tässäkin menee useampi aikajana, jotka avaavat pikku hiljaa tarinat lukijalle. Ensimmäinen aikajana sijoittuu 1900-luvun alkuun ja kertoo Edavanen perheestä, ja toinen 2000-luvulle nykyhetkeen, sekä Sadien omaan menneisyyteen. Koska meillä kaikillahan on omat salaisuutemme, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Jälleen kerran pidin kirjasta, rakastan Mortonin tyyliä kirjoittaa, arvoituksia ja yllätyksiä, joita hänen kirjansa ovat täynnä. Mutta jotenkin tämä kirja ei yllättänyt samalla tavalla mitä aikaisemmat. Todennäköisesti johtuu siitä, että olen lukenut niin paljon Mortonia viime aikoina, että osaan jo aavistaa hänen juonenkäänteensä, tai ainakin arvailla mihin suuntaan tarina on menossa. Mutta kokonaisuutena pidin kirjasta. Varsinkin loppu oli minusta täydellinen, mutta samaa tunnelmaa en siitä saanut, mitä edellisistä.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti