tiistai 19. huhtikuuta 2016

The Book of Life - Deborah Harkness


Nimi: The Book of Life
Kirjaiija: Deborah Harkness
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 582

The Book of Life on viimeinen osa Deborah Harknessin All Souls-trilogiaan ja se jatkaa suoraan siitä mihin Shadow of Night jäi. Onnistuneen aikamatkailun jälkeen Matthew ja Diana ovat jälleen nykyajassa, molemmat muuttuneina ja uusia asioita oppineita. Diana on myös raskaana, mikä tuo oman lisänsä heidän haasteisiinsa.

Ongelmat mitkä he jättivät lähtiesssään menneisyyteen eivät ole kadonneet mihinkään, vaan oikeastaan pahentuneet. Kaikki haluavat edelleen Ashmole 782, eikä kukaan edelleenkään katso Matthewin ja Dianan liittoa hyvällä silmällä, ja kaiken lisäksi mahdottomaksi luultu raskaus on oma lisänsä soppaan.

Diana ja Matthe yrittävät selvittää sotkujansa samalla kun Matthewin perheestä erotettu poika uhkailee heitä ja heittää samalla kapuloita rattaisiin, kuten kaikki muutkin. Kirja kuuitenkin keskittyy Matthewin ja Dianan selviytymiseen kuin draaman ja juonittuluiden luomiseen.

Tarina piti minut jälleen kerran otteessa tai ainaki melkein loppuun asti. Alku oli ihan hyvä mutta sitten lopussa jotain puuttui. Tai siis luin kyllä mieleläni kirjan loppuun, mutta alun haluan vielä yksi luku tunnetta ei kuitenkaan tullut.

Mutta trilogian loppu oli kuitenkin ennalta-arvaamaton, eikä mitenkään pilannut trilogiaa olemalla liian imelä tai angstinen. Tosin juuri luin että kirjailija aloittaa uuden sarjan samoilla hahmoilla, mistä en oikein tiedä mitä ajatella. Toisaalta kiinnostaa tietää mitä Matthewille ja Dianalle lopulta kävi, mutta toisaalta trilogia loppui juuri oikein.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti