keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kiltti tyttö - Gillian Flynn


Nimi: Kiltti tyttö
Kirjailija: Gillian Flynn
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 447

Kiltti tyttö kertoo Nick Dunnesta ja tämän vaimosta Amysta. On heidän hääpäivänsä aamu, kun Nick lähtee töihin ja Amy jää kotiin. Kuitenkin puolen päivän jälkeen Nick saa soiton, jossa kerrotaan heidän kotinsa oven olevan auki. Nick mennessä paikalle käy ilmi, että jotain pahaa on tapahtunut ja Amy kadonnut tai kaapattu. Poliisit alkavat tutkia tapausta ja pian syyttävä sormi alkaa osoittaa Nickiä.

Tarina muuttuu koko ajan jännittävämmäksi. Samaan aikaan Nickin tarinan kanssa etenee Amyn päiväkirja, joka antaa kuvan puhtoisesta kotivaimosta, jolla ei ollut mitään moitittavaa aviomiehestään. Mutta tarinassa on kaksi puolta ja kirjan loppuosa antaa kuvauksen siitä mitä oikeasti tapahtui.

Tulin siihen tulokseen, että kirja olisi ollut jännittävämpi, jos en olisi nähnyt pätkiä elokuvasta netissä. Tiesin nimittäin jo kirjaa lukiessani mitä on oikeasti käynyt ja se vei kirjalta terävimmän kärjen. Mutta samalla kirjaa lukiessani halusin myös nähdä elokuvan kokonaan. Kirja oli taidokkaasti kirjoitettu ja päähenkilöt hulluja, vaikka en kumpaakaan tällä kertaa samaistunut.

Molemmilla oli omat salaisuutensa ja kirjan lopetus oli jotain mitä en ollut odottanut. Mutta nyt kun ajattelen en tiedä pidinkö kirjasta vai en. Se on vähän siinä rajoilla. Se ei ollut yhtään minun tyyliseni kirja, mutta kuitenkin se oli mielenkiintoinen ja jaksoin lukea sen loppuun. Mutta jos mahdollista lue kirja ennen elokuvaa.

Arvosana: ***½
Kirjahaaste: A mystery or thriller

1 kommentti:

  1. Pidän Flynnin kirjoista. Teräviä esineitä on ehkä paras lukemani Flynn. Olen nähnyt Kiltin tytön myös elokuvana. Tarina on uskomattoman hyvä ja koukuttava.

    VastaaPoista