tiistai 30. kesäkuuta 2015

Yhä sininen taivas - Veronica Rossi


Nimi: Yhä sininen taivas
Kirjailija: Veronica Rossi
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 366

Yhä sininen taivas on viimenen osa Veronica Rossin dystopia-trilogiaan. Eetterimyrskyt ovat käymässä yhä pahemmiksi, eikä siirtokunnan asukkailla tai vuorovetisillä ole enää tilaa asustaa. Ainoa vaihtoehto on päästä Yhä siniseen, jossa eetterimyrskyjä ei olisi, mutta se onnistuisi ainoastaan Kiitureilla, joita heillä ei ole.

Tämä tarkoittaa vaarallsita reissua Hessin ja Sarvien leiriin, jotta he pystyvät pelastamaan Cinderin, jonka Hess on napannut, sekä saamaan itselleen kiitureita, jotta pääsisivät Yhä siniseen. Samaan aikaa Perryn ja Arian suhde on koetuksella uuden tilanteen suhteen, eikä kumpikaan oikein tiedä mitä toinen ajattelee.

Kirja lähti liikkeelle täysin toisin mitä olin ajatellut. Toki jälleen kerran edellsien kirjan lukemisesta oli aikaa, että en ihan heti muistanut lähtötilannetta, mutta pärjäsi ilman sitäkin. Olin kuvitellut kirjan toisenlaiseksi, mutta kyllä se tällaisenakin meni.

Tosin minua on alkanut ärsyttää suunnattomasti päähenkilöiden puhumattomuus keskenään näin kesän kunniaksi. Kuinka monet asiat olisivat ratkenneet paljon helpommalla, jos päähenkilöt olisivat vain puhuneet keskenään kirjan alusta lähtien, eikä vain vältellyt keskustelua. Tosin millä sitten draamat järjestettäisiin? Eikä tämä ole todellakaan ollut ainoa kirja, jonka kohdalla asia on ärsyttänyt.

Mutta ihan ookoo nuorten kirja. Kohtuullinen päätös trilogialle, vaikka tietyllä tavalla kirjaa pitkitettiin ja pitkitettiin, mutta oli se kuitenkin luettava. En vain voi jättää sarjoja kesken. Pakko saada tietää lopputulos.

Arvosana: ***
Kirjahaaste: A book with color in the title

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti