tiistai 30. kesäkuuta 2015

Stravaganza: Miekkojen kaupunki - Mary Hoffman


Nimi: Stravaganza Miekkojen kaupunki
Kirjailija: Mary Hoffman
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 394

Stravaganza Miekkojen kaupunki on kuudes osa ja tällä kertaa Taliaan pääsee itsetuhoinen Laura. Hän päätyy Fortezzaan miekkojen kaupunkiin aseseppä Fabion pajalle. Tilanne Taliassa on edelleen tulen arka. Fortezzassa on meneillään vallan vaihdos, kun ruhtinas Jacopo kuolee ja hänen tyttärensä pitäisi nousta valtaistuimelle, mutta sitä eivät kaikki suvaitse. Kuitenkin kuin tyhjästä ilmestyy manussi Ludo, joka vaatii kruunun itselleen ja näin syttyy sisällissota.

Stravagantit ympäri Taliaa ja meidän maailmassamme ovat jälleen hälytysvalmiudessa ja Laurankin mieli alkaa parantua itsetuhoisuudestaan. Mutta hän sattuu rakastumaan Ludoon, ja he joutuvat eri puolille sodassa, minkä lisäksi heidän suhteensa olisi täysin mahdoton, koska Ludon elämä on Taliassa ja Lauran oikeassa maailmassa.

Lainasin kirjan nostalgia syistä, koska olin lukenut aikaisemmat viisi kirjaa ja rakastin kolmea ensimmäistä, joten olihan tämäkin pakko lukea, mutta kirjaa lukiessani tuli alusta lähtien olo, että nämä kirjat eivät ole enää minulle. Kirjan kieli ärsytti minua, sekä tietyllä tapaa koko kirja. Ainakin alussa.

Kirjassa ärsytti myös eniten se, että kirjasarjan alussa stravagoiminen oli pienen piirin juttu, mutta kirja kirjalta se laajenee ja laajenee, ja juuri tuosta salailusta pidin aikaisemmissa kirjoissa. Että se on vain pienen piirin juttu, eikä kuulu koko kylälle. Nyt tuntuu siltä että kirjasarjan loppuun mennessä kaikki tietävät asiasta ja se lopetetaan kokonaan.

Mutta jei, asia jota olen odottanut viimeiset kolme kirjaa tapahtui viimein ja haluan ehdottomasti tietää miten seuraava kirja jatkuu, vaikka tiedän kasvaneeni näistä ohi. Mutta kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, en vain pysty jättämään sarjoja kesken.

Arvosana: ***
Kirjahaaste: A book set in the high school (ainakin osittain)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti