keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Sherlock Holmesin parhaita - Arthur Conan Doyle


Nimi: Sherlock Holmesin parhaita
Kirjailija: Arthur Conan Doyle
Sivumäärä: 340

Tämä on viimeinen viime vuoden puolella luettu kirja, joten se ei valitettavasti pääse uuteen haasteeseen, jonka otin itselleni, eli siis 100 kirjaa vuoden aikana. Viime vuoden aikana tuli luettua n. 60 kirjaa, mikä on harvinaisen vähän minulle, mutta tänä vuonna aion parantaa tapani. Mutta siis. Olen lukenut Doylelta Baskervillen koiran, mutta tykkäsin näistä lyhyemmistä kertomuksista ehdottomasti paljon enemmän.

Ne olivat viihdyttäviä, sopivan lyhyitä ja laittoivat aivotkin miettimään. Varsinaista suosikkia minulle ei ehtinyt tulla, vaan tykkäsin kaikista tasapuolisesti. Kirja sai minut haluamaan lisää ja nyt sitten lainasin Adventures of Sherlock Holmes, englanniksi kirjastosta, mutta huomasin, että osa novelleista oli samoja, mitä siinäkin. No eipä se haittaa. Saa lukea ne uudestaan alkuperäisellä kielellä.

Mitähän muuta? Haluaisin myös hirveästi kirjan perusteella tai oikeastaan novellikokoelmahan se oli niin katsoa BBC:n Sherlockia, koska BBC on aina rakkaus tv-sarjojen osalta. Tykkäsin kirjasta aivan hirveästi siis, jos joku ei sitä vielä tajunnut.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti