lauantai 23. heinäkuuta 2011

Yö kuuluu minulle - Mary Higgins Clark


Nimi: Yö kuuluu minulle
Kirjailija: Mary Higgins Clark
Julkaisuvuosi: 2004
Sivumäärä: 379

Nappasin pitkästä aikaa Mary Higgins Clarkia mukaani kirjastoautosta, enkä pettynyt tälläkään kertaa. Hänen jännitysromaaninsa ovat loistavia ja ennalta arvaamattomia omalla tavallansa, vaikka kaikissa on käytetty pohjana samaa juonta. Ainoastaan henkilöt, ongelmat ja tapahtumapaikat muuttuvat.

Tällä kertaa päähenkilönä on Jean Sheridan, joka on saanut kunniakutsun 20-vuotis luokkakokoukseensa. Luokkakokouksen varjona on se, että Alison Kendall Jeanin entinen ystävä on löydetty kuolleena uima-altaastaan. Lisäksi Jeanin oma menneisyys uhkaa tulla esille.

Clark vaihtelee toistuvasti lukujen välillä näkökulmia ihmisestä toiseen ja murhaajan selville saaminen kestää loppuun saakka, vaikka epäilyjä heitetään puoleen ja toisiin. Lukijan täytyy vain valita yksi ja toivoa, että se on oikea.

Clarkin tarinoissa on aina taustalla myös rakkaustarina, kuten myös tässäkin, vaikka tätäkin höystää epäilys, että jos se toinen on sittenkin se, joka on oikeasti kaiken takana. Mutta se tuo myös oman keveytensä tarinaan.

Pidin kirjasta oikein kovasti ja tykäistyin todella sen taustatarinaan. Olisin vain mielelläni suonut Jeanille onnellisen loppunsa jo heti alussa, enkä mitään kuollutta ensirakkautta.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti