perjantai 29. heinäkuuta 2011

Sydämen muotoinen rasia - Joe Hill


Nimi: Sydämen muotoinen rasia
Kirjailija: Joe Hill
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 397

Entinen rocktähti ostaa itselleen aaveen ja kummia alkaa tapahtua. Hän saa postissa sydämenmuotoisen rasian, jonka sisällä on vanhan miehen puku. Jude Coynen elämästä tulee täysin aaveen hallitsemaa. Kuolleet vetävät elävät alas.

Juden reaktio oli kuitenkin minulle täysin odottamaton yllätys. Aave teki hänen elämästään helvettiä ja sitten hän päättää taistella sitä vastaan. Isot aplodit kirjailijalle toisenlaisesta suhtautumiesta kuin normaalisti.

Kirjassa suosikkihahmoksi ei yllättäen nousutkaan kukaan päähenkilöistä, vaikka minua kyllä säälitti Florida ei kukaan ansaitse sellaista kohtaloa ja toivoin tosissani, että Judelle ja Marybethille tulisi jotain vakavampaa seurustelusuhdetta. Mutta oikeasti suosikeikseni nousivat Juden koirat, jotka huolehtivat isännästään omalla tavalla.

Joe Hill oli yllättävän virkistävä tapaus tänä vuonna. Hän oikeasti osaa pitää lukijansa jännityksessä loppuun saakka, vaikka lukisi viimeisen sivun ja tietäisi, että kaikki päätyisi hyvin, mutta siltikki. Kirjan lopun ja puolivälin väliin mahtuu paljon tapahtumia.

Sydämen muotoinen rasia on niille, jotka kaipaavat kauhua, jännitystä ja hieman romantiikkaa, sekä mysteeriä. Itse pidin siitä paljon, vaikka välillä vatsaa väänsikin.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti