torstai 12. lokakuuta 2017

Nukkekaappi - Jessie Burton


Nimi: Nukkekaappi
Kirjailija: Jessie Burton
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 431

Nukkekaappi sijoittuu 1668-luvun Amsterdamiin, jossa nuori vata naimisiin mennyt Nella muuttaa uuteen kotitaloonsa. Häntä vastassa ei ole kuitenkaan hänen aviomiehensä, vaan kaksi palvelijaa ja käly, joka ei ota Nellaa riemulla vastaan. Talo on synkkä ja kätkee sisälleen paljon salaisuuksia. Ja kun Nellan aviomies viimein saapuu paikalle ei Nellaa odotakkaan auvoinen avioliiton satama, ainakaan sellaisena mitä hän sitä odotti.

Lisäksi Nella saa häälahjakseen nukkekodin, johon hän ensin tilaa miniaturistilta muutaman esineen, mutta saakin enemmän. Mysteerinen miniaturisti lähettää Nellan tilaamatta lisää tavaroita nukkekotiin, jotka kertovat tulevasta ja saavat Nellan kauhistumaan. Kuka miniaturisti oikein on ja miten ihmeessä hän tietää niin paljon Nellan ja Nellan talon asioista, ja mitä miniaturisti edes haluaa viestittää kaikilla paljastuksillaan.

Lainasin Nukkekaapin koska olen jo pidemmän aikaa halunnut lukea sen, jälleen kerran en ollut saanut aikaiseksi ennen kuin nyt. Ja minulle jäi hieman kaksijakoinen olo. Toisaalta pidin kirjasta, se oli hyvin kirjoitettu ja piti lukijan otteessaan, en oikeastaan löytänyt siitä moitteen sanaa. Mutta takakannen perusteella odotin toisenlaista kirjaa, joka olisi ollut paljon salamyhkäisempi, sekä avannut enemmän miniatyristin tarinaa kuin mitä tällä kertaa sain.

Pitäisi vain heittää näköjään odotukset romukoppaan, koska muuten kirja oli vallan mainio.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti