torstai 20. marraskuuta 2014

Longbournin talossa - Jo Baker


Nimi: Longbournin talossa - Palvelusväen Ylpeys ja ennakkoluulo
Kirjailija: Jo Baker
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 448

Longbournin talossa - Palvelusväen Ylpeys ja ennakkoluulo on otsikkonsa mukaisest palvelusväen versio Ylpeydestä ja ennakkoluulosta. Itsehän oletin että se oli Ylpeyden ja ennakkoluulon tapainen kirja, mutta jonka pääosassa olisi palvelusväki. Kesti ensimmäisen sivun ajan tajuta, mistä oli oikeasti kysymys.

Kirjan pääosassa on Sarah, joka on palvelustyttönä Benneteille. Hänen elämänsä muuttuu hieman kun taloon saapuu uusi palvelusmies. Lisäksi herra Bingleyn muuttopaikkakunnalle saa palvelusväkeenkin vipinää.

Kirja oli ihan okei. Odotin paljon enemmän, mutta sainkin vain jotain keskinkertaista. En sano etteikö ollut mukava lukea palvelusväenkin näkökulmasta tuolta ajalta, mutta jos sitä mainostetaan Ylpeyden ja ennakkoluulon varjolla niin odotan jotain parempaa.

Palvelusväki ei saanut minua puolelleen. Melkein kaikki juonenkäänteet pystyi suurin piirtein arvaamaan, paitsi yhtä, mutta se olikin sitten ainoa hyvä asia. Ja ne hahmot jotka olivat suoraan Ylpeydestä ja ennakkoluulosta olivat minulle todella ooc. Ne eivät tuntuneet samalta.

Mutta kuten sanoin keskinkertainen kirja, joita on välillä ihan kiva lukea, mutta tämä ei nyt jotenkin ollenkaan iskenyt minuun.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti