maanantai 19. toukokuuta 2014

Kotomaamme outo Suomi - Jukka Sarjala


Nimi: Kotomaamme outo Suomi
Kirjailija: Jukka Sarjala
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 264

Blogissa on ollut hiljaiseloa jonkin aikaa, koska koulu ja miljoonat koulutehtävät/esseet ennen kuin kevätkausi loppuu, mikä loppui sitten viime viikolla, mutta lukenut olen jonkin verran, vaikka en kovinkaan paljoa tänäkin aikana.

Kotomaamme outo Suomi tuli minua vastaan kirjakaupassa ja historiafriikkinä halusin ehdottomasti hieman toisenlaisen näkökulman historiaan, joten lainasin kirjan sitten lopulta kirjastosta. Se on täynnä kertomuksia siitä miten Suomen politiikka toimi itsenäisyytemme alussa ja kuinka paljon se erosi muiden maiden toimista.

Kirjassa oli minulle täysin uusia tapahtumia, mutta tuntui että olisin saanut siitä enemmän irti jos olisin ollut perehtynyt tuon ajan tapahtumiin tarkemmin poliittisesti, eikä vain yleisesti niin kuin lukion historiassa, jossa opettajamme painotti aina suuria linjoja. Tai no melkein kaikki tapahtumat olivat minulle uusia, paitsi Läskikapina, josta yksi lukion historian opettajistamme kertoi, kun meillä oli ensimmäinen SUomen historian kurssi menossa.

Kirja oli informatiivinen mutta en usko että tulen tarvitsemaan nuita tietoja missään vaiheessa elämääni, vaikkakin mielenkiintoistahan sitä oli lukea.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti