maanantai 19. marraskuuta 2012

Lumottu Deborah Harkness


Nimi: Lumottu
Kirjailija: Deborah Harkness
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 642

Lumottu on Deborah Harknessin esikoiskirja ja se aloittaa All Souls-trilogian ja se kertoo Diana Bishopista, joka on noita ja vielä erittäin vanhan noitavun viimeinen jäsen, joka on kuitenkin päättänyt olla erossa magiasta ja keskittyä historian ja alkemian tutkimiseen.

Kaikki kuitenkin alkaa muuttua, kun Diana saa kirjaston kautta lumotun kirjan alkemiasta ja vaikeudet alkavat kasaantua siitä. Hän saa peräänsä matthew Clairmontin, joka on perinnöllisyystieteilijä ja vampyyri, ja kumma kyllä tämä vampyyri suojelee Dianaa, vaikka noidat ja vampyyrit eivät oikeasti tule toimeen.

Olosuhteiden vallitessa Diana alkaa pikku hiljaa luottaa Matthewiin ja kun häntä aletaan uhkailla on Matthew, se jonka luokse hän kääntyy. Ja yhdessä he alkavat avata Dianan oman menneisyyden kiemuroita.

En oikein tiedä pidinkö kirjasta vai en. Juoni oli ihan mielenkiintoinen ja ihan luettava, mutta jotain puuttui. Enkä oikein tiedä että mikä, ehkä se että tarina oli jotenkin pintapuolinen ja henkilöiden tekemiset vaikuttivat liian nopeilta ja he jäivät ainakin itselleni hyvin pintapuolisiksi.

Lisäksi kirjasta sai todella hätiköidyn vaikutelman, mutta silti hitaan, koska luulin alunperin että se olisi vain yksi kirja, joten yllätyin lopusta täysin. Tulen kuitenkin luultavasti lukemaan trilogian seuraavatkin osat, mutta mikään hirveä hinku minulla ei siihen ole, kuten joissakin muissa kirjoissa.

Lainasin kirjan kevyeksi iltalukemiseksi ja sitä se todella oli. Sen aikana ei tarvinnut paljonkan miettiä ja teksti oli varsin kevyttä.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti